Въоръженият мъж, който държеше няколко души за заложници в магазин на

...
Въоръженият мъж, който държеше няколко души за заложници в магазин на
Коментари Харесай

Приключи заложническата драма в магазина на Apple в Амстердам

Въоръженият мъж, който държеше няколко души за заложници в магазин на Apple в центъра на Амстердам късно във вторник, беше обезвреден след блокада, траяла няколко часа. Това оповестиха от полицията и прибавиха, че последният пленник е бил освободен.

Полицията е изпратила няколко специфични екипа, с цел да „овладее ситуацията“, откакто в 17:40 ч. локално време е получила сигнал за въоръжен обир, който бързо се е трансформирал в обстановка със заложници. От полицията оповестиха, че въоръженият мъж е „лежал на улицата и робот го е изследвал за експлозиви“ пред магазина в Лайдсеплейн в центъра на нидерландския град. Последният пленник, държан в магазина, е в сигурност, прибавиха те.

„Hostage situation“ in Amsterdam Store, according to msm, special units in actions. Some sources say shots have been fired. Locals unimpressed, biking around. Probably getting used to ‘incidents’ in our peaceful, loving capital. ‘Gaaf Land’ as we say.

— Sietske Bergsma (@SBergsma)

Независимият публицист Тим Вагемакерс, който се намираше в близката постройка, написа в Туитър, че на мястото има тежко въоръжена полиция, и добави, че локалните поданици са били помолени да останат по домовете си и да стоят надалеч от прозорците. Снимки в обществените медии демонстрираха нападател, който държи мъж на мушка, оповестиха локалните медии. Според изданието АТ5 няколко очевидци са чули изстрели в магазина на Apple.

BREAKING: Hostage situation at an store in Amsterdam being reported

— KT CounterIntelligence (@KremlinTrolls)
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР